Hlavní menu:

Bookmark and Share
07.10.2024, autor: Miloslav Marek, kategorie: Ohlášky

Ohlášky neděle 6. října 2024

DVACÁTÁ SEDMÁ NEDĚLE V MEZIDOBÍ

Římskokatolická farnost - děkanství u Všech svatýchv Litoměřicích
Ohlášky neděle 6. října 2024
DVACÁTÁ SEDMÁ NEDĚLE V MEZIDOBÍ

Dnes prožíváme DVACÁTOU SEDMOU NEDĚLI V MEZIDOBÍ.

V následujícím týdnu budeme prožívat:

  • v pondělí památku Panny Marie Růžencové
  • ve středu památku sv. Dionýsia, biskupa, a druhů.mučedníků, také památku sv. Jana Leonardiho, kněze
  • v pátek památku sv. Jana XXIII., papeže
  • v sobotu památku sv. Radima, biskupa
  • Příští neděle bude osmadvacátá neděle v mezidobí.
  1. Zítra večer bude mše svatá sloužena v kostele sv. Ludmily. Je to den výročí posvěcení tohoto kostela.
  2. Na modlitbu chval jsme zváni v úterý 8.10. v 19.30 hod. do kaple v DDKT, v pátek 11.10. od 19 hod. pak do kostela v Doksanech. Doprovázet bude kapela Trinity worship.
  3. Příští neděli 13. října 2024 od 16 hod. se v našem kostele koná koncert Anežky Landové, absolventky konzervatoře. Na cembalo zahraje barokní i moderní skladby.
  4. V sobotu 19. října se v Litoměřicích koná 8. celostátní misijní kongres dětí. V 10 hodin bude slavena mše sv. v katedrále s otcem biskupem Stanislavem. Zveme zejména děti a rodiny i všechny farníky, aby svou účastí podpořili tuto mimořádnou a krásnou akci. Kdo by se chtěl účastnit i odpolední hry po městě, je třeba se zaregistrovat (viz plakátek). Z důvodu konání této akce letos nebude uspořádán tzv. Misijní koláč. Budeme se ale od 11. října duchovně připravovat na oslavu Světového dne misií modlitbou novény k Duchu Svatému za duchovní život farnosti. Text novény bude k dispozici.
  5. V sobotu 9. listopadu se od 10 hod. sejdou v DDKT ti, kteří se věnují v naší diecézi katechezi. Vítaní jsou všichni zájemci o náboženské vzdělávání. Přihlásit se je třeba do 30.10.2024. Podrobnosti na plakátku a na diecézních webových stránkách.
  6. V aktuálním čísle katolického týdeníku (č. 40) najdeme zajímavé články - např. o třicetiletém působení paulánů u nás, o životě teologa Vladimíra Boublíka, o nové knize P. Zdeňka Jančaříka „Růže z Lisieux, rozhovor s Marií Luzarovou o významu kamarádství ve výchově dětí aj.
  7. Sbírka minulou neděli v naší farnosti činila 29.857,- Kč, ve Velkých Žernosekách 1.940. Byla věnována na pomoc obětem povodní. Všem dárcům veliký dík, Pán Bůh vám odplať!

 

Duchovní správa Vám děkuje za vaše modlitby, za úklid kostela a za finanční dary do sbírky a na farní účet.

Přeji vám požehnané dny. P. Józef


Římskokatolická farnost - děkanství u Všech Svatých Litoměřice | Tel.: 411 130 326 | E-mail: farnost.litomerice@gmail.com
© Design, redakční systém: Webdesignum 2010 - 2017